Het eerste nationale park……
22 maart 2025 - Big Bend National Park, Verenigde Staten
21 maart 2025,
Wat hebben wij een geluk met het weer. De blauwe lucht straalt ons iedere morgen tegemoet. Vandaag rijden we van San Antonio richting Big Bend NP. Omdat deze afstand te groot is maken we een tussenstop in Breckettville. De rit was erg saai . Het Texaanse landschap is hier kaal en ééntonig. Wat wel opviel waren de grote tuinen bij de huizen en het aantal zeer grote ranches. De volgende camping was een oud fort nl Fort Clarke. Hier werden in WO II soldaten opgeleid voor de oorlog in de pacific. Ook zaten hier een tijdje Duitse krijgsgevangenen. Ook hebben we hier nog een prachtig hert met een schitterend gewei gespot.
22 maar 2025,
Vandaag op tijd opgestaan, om wat eerder te vertrekken. De nacht was koud maar het voelde nu weer lekker warm. Vanaf de camping werden we uitgezwaaid door 8 hertjes.Eerst (weer) wezen tanken anders kom je hier niet ver.
De reis gaat vandaag naar ons eerste nationale park, nl Big Bend. De reis gaat over mooie en rustige wegen. Onze route gaat grotendeels langs de Mexicaanse grens. Onderweg veel borderpatrol wagens die de grens constant in de gaten hielden. Op een bepaald moment waren wij ook de sigaar. We moesten een fuik in . Paspoorten werden gecontroleerd door een vriendelijke beambte. Deze man moeten ze promoveren en op een vliegveld neerzetten daar kunnen ze nog wat vriendelijk personeel gebruiken. De andere beambte liep met een hond om de wagen heen. Geen Mexicaan gevonden !!! Dat had ook niet gekund, want de sombrero's passen niet door ons deurtje. Om 14:30 uur kwamen we in dit mooie park aan. Pas gekocht ( bruikbaar voor bijna alle parken) en door het park naar de camping gereden. Het is erg warm + 30 gr. We rusten lekker uit en gaan de volgende 2 dagen het park in.Het park heeft een oppervlakte van 3247 km2.
het leven hier is in 5 jaar ontzettend duur geworden. Wij hadden dit al gehoord van andere Amerika gangers.
Als we even stil staan , stoppen er gelijk amerikanen, om te vragen of alles in orde is.

Maar geniet maar het is alleen maar geld 🤪🤪💪
Veel plezier in de parken🏜🏜