Van de rust naar Las Vegas
6 april 2025 - Paradise, Nevada, Verenigde Staten
Vrijdag 4 april,
Vandaag maar een kort stukje rijden. Wij gaan voor de laatste paar dagen naar Las Vegas, we beginnen al met wat opruimen en spulletjes weg te gooien. De bbq zetten we naast de container, hopelijk kan iemand deze nog gebruiken. Wij hebben er een hoop lol van gehad. We besluiten om nog een bakkie te doen in Boulder City, en boven verwachting hebben ze hier nog een leuk centrum en hier drinken we in de bibliotheek annex koffiebar een heerlijke cappuccino. Dan op weg naar Las Vegas. Het ligt helemaal omsloten door bergen en in de woestijn. We zijn wat te vroeg op de camping, maar we wachten rustig af om in te checken. Hier geen vriendelijke dame of heer die je welkom heet, maar een koude automaat. Gelukkig hebben we alles al besproken en betaald dus geen probleem toch🤔. We worden welkom geheten door de automaat, maar daarna is het zoek het zelf maar uit. Dan moet je je melden bij de incheck van het hotel. En dat is zo in mens groot dat je er gewoon verdwaald. Het is wel heel goed voor je stappenteller😃. Maar na een half uurtje zoeken toch gevonden en een zeer vriendelijke meneer helpt ons met het inchecken. Dan weer helemaal terug naar de camping waar we de RV op ons toegewezen plaats kunnen neerzetten. We eten een hapje in de RV en wandelen we naar de beroemde strip. Het is nog relatief rustig want het is nog vroeg. Het blijft toch een heel bijzondere stad, je moet hier meegaan met de flow, anders wordt je gillend gek. Het is verbazingwekkend wat ze hier allemaal hebben neergezet. Van Venetie, New York ,Parijs en nog heel veel andere toch wel prachtige gebouwen. Na een behoorlijke wandeling en de fonteinen van het Bellagio gezien te hebben gaan we terug naar de camping voor ons allerlaatste nachtje in ons tijdelijke huis.
zaterdag 5 april,
We hebben gister alles al opgeruimd en schoongemaakt en de koffers al bijna helemaal ingepakt, dus geen haast vanmorgen. Na het ontbijt de laatste dingetjes nog gedaan en dan gaan we de camper naar zijn bestemming brengen. Natuurlijk nog even aftanken en dan de laatste miles en dan zijn we, toch met wat weemoed, op onze eindbestemming. We nemen de issues even door en de wagen wordt nog even gecheckt en dan is het wachten totdat we naar ons hotel worden gebracht. Even wat weetjes over het hotel Excalibur, alle hotels hebben een casino, hier is deze 8583,2 vierkante meter, en het heeft 28 verdiepingen met 3981 kamers en verschillende restaurants. En ik kan jullie vertellen dat je hier kan verdwalen🫣.
Maar goed, na het inchecken en we onze kamer hebben gevonden, gaan we heerlijk wandelend naar het beroemde Las Vegas Sign. Natuurlijk hiermee op de foto. Dan gaan we met de bus helemaal naar de andere kant van de strip naar het oude oorspronkelijke Las Vegas ( Fremont street) waar het allemaal is begonnen. Hier is het heel gezellig met straatartiesten en bandjes die hier optreden. Er heerst hier ook een heel gezellig en relaxte sfeer. En vinden we eindelijk een gezellig terrasje, die je heb je in Amerika niet veel, waar we heerlijk in het zonnetje genieten van een heerlijk drankje.
Dan terug, met de bus, naar ons hotel. Even relaxen en dan gezellig uit eten.
Zondag 6 april,
Onze laatste dag in Vegas, is ook meer dan genoeg, maar ons vliegtuig vertrekt pas vanavond om 22:00 uur dus nog even wat uurtjes hier doorbrengen. Ontbijt in het hotel kennen ze hier niet, dus we gaan naar Danny’s voor een heerlijk Amerikaans ontbijt. We zijn blij dat we dit bij ons niet iedere dag hoeven te eten. Maar je kan hier wel de hele dag op teren🤪. Net even met Mirjam gebeld want zij is vandaag jarig🥳. Straks uitchecken, gelukkig kunnen de koffers hier blijven staan. De planning voor vandaag: veel wandelen en nog even in het reuzenrad, deze is 158,5 m hoog dus nog wel even een uitdaging voor mij.
Dit is ons laatste bericht op de reislogger, hopelijk hebben jullie een beetje een indruk hebben gekregen van onze road trip door het zuiden van Amerika, en bedankt voor jullie berichtjes. Heel leuk om ze te lezen.

PS gefeliciteerd met Mirjam 🎉
* Mirjam nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Goede reis terug.
Ik ben stiekem met jullie meegereisd. Het was een heerlijke reis die jullie hebben gedaan en mooie foto’s.
Goede vliegreis terug naar huis.
Goede vlucht terug.
Goede terugreis ✈️