Big Bend National Park

25 maart 2025 - Big Bend National Park, Verenigde Staten

Zondag 23 maart,

Als eerste wil ik even benoemen dat we jullie reacties zeer op prijs stellen. Leuk om ze te lezen. Hartelijk dank voor jullie felicitatie’s voor Sam zijn verjaardag. Jij ook nog bedankt Sam😉. Wij rijden, voor ons doen, in een grote camper. Het heeft praktische voordelen, veel ruimte, aparte douche en toilet maar heeft ook nadelen, zoals het rijden en parkeren in een grote stad, maar ook dat je niet overal mag rijden. Dit komen wij vandaag dan ook tegen in het park. Hier wordt bij sommige wegen vermeld dat je met een rv die langer is dan 25 feet niet mag rijden. We begrijpen die Amerikanen nu steeds beter met die elle lange    RV’s met ervoor een joekel van een truck en achter de RV nog een leuke jeep of gezinsauto, dan kan je er met een gerust hart lekker op uit trekken.

Maar goed, vanmorgen lekker rustig aan gedaan en dan op weg naar het Big Bend NP, gister bij het binnenrijden al een parkpas aangeschaft. We konden dus gelijk, maar wel langzaam, doorrijden. We gaan de Ross Maxwell Scenic Drive doen, en maken hier en daar een korte  hike, of eigenlijk gewoon een korte wandeling. De natuur hier is erg droog, hier en daar vinden we toch wat bloemen en verschillende cactussen. Het is een fascinerend landschap, met behoorlijke bergen en dan weer weidse uitzichten. We rijden richting de Rio Grande op de grens met Mexico. Hier maken we een prachtige tocht door de Santa Elena kloof. Voordat we de kloof binnen lopen spot Berend een echte miepmiep Roadrunner, daar gaat mijn hartje toch wat sneller van slaan, als echte Zoetermeerse Roadrunner😍. De tocht door de kloof is prachtig. Met van die rotsen van  miljoenenjaren oud en zo’n 450m hoog. Het is genieten geblazen, en wat zijn we dan nietig.

We rijden op ons gemakje weer terug naar de camping, met onderweg nog een ijsje, gescoord bij een tankstation. Berend luistert via internet naar radio 1 naar Spanje Nederland. Dit is toch een stuk spannender dan via de tv. Helaas, maar dat weten jullie natuurlijk al, hebben we/ze verloren.

Nog even genieten van een mooie avond, hopelijk zonder bewolking zodat we een mooi sterrenhemel hebben.

Maandag 24 maart,

Helaas was er gisteravond wat bewolking dus niet heel veel sterren gezien. Vanavond weer een nieuwe kans want toen we opstonden was er een strak blauwe hemel. Vandaag gaan we naar de andere kant van het park. Vanaf onze camping is dat ongeveer 77 km. Onderweg komen we een tunnel tegen waar niet opstaat hoe hoog en breed deze is. Onze RV lijkt niet zo hoog maar er staat nog veel op het dak. Maar het valt gelukkig allemaal mee, en we kunnen er ruim doorheen. Onderweg nog wat uitkijkpunten en uiteindelijk komen we dan bij de Boquillas Canyon overlook. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de rivier en op Mexico. We zien 2 ruiters door het water vanuit Mexico naar ons toe komen🤔, heel bijzonder. Maar het blijkt dat ze hier souvenirs verkopen. Overal zie je handgemaakte spulletjes en mannen erbij op paarden die je wat proberen te verkopen. We rijden door naar de Boquillas Canyon en gaan hier een hike maken, overal staan borden om je te waarschuwen tegen de hitte en dat je ruim water mee moet nemen. Het is een niet al te zware wandeling maar af en toe even flink klauteren. Ook hier is het weer prachtig en in de omgeving van de rivier is het fris groen. Hier een tijd gezeten en genoten van de prachtige omgeving. In de rivier staan een paar paarden heerlijk in de schaduw in het water. We lopen op ons gemakje terug, kan ook niet veel anders met deze hitte, en rijden naar de Rio Grande Village waar we nog een wandeling gaan maken. Hier zien we schildpadden en prachtige vogels. Dan houden we het voor gezien en lopen terug naar de RV waar we lekker gaan lunchen met heerlijke broodjes en een gebakken eitje. Toch handig zo’n huis op wielen. Nog even een ijsje kopen en terug naar de camping om heerlijk in de schaduw wat te drinken. Toch lekker na zo’n dag met een temperatuur van 35 +gr.

Na het eten nog wat gedobbeld en een spelletje rummicub gespeeld en een prachtige sterrenhemel gezien. Morgen gaan we weer verder naar het noorden. Big Bend NP was het zuidelijkste puntje van onze reis.

1. Anita:
    25 maart 2025
    35 graden, tjeetje best warm. Vorige week was het hier goed zonnig en gister was het best koud maar ja je weet Brigitte dat is goed voor je witte vetten.

Ik lees jullie reisverhalen met heel veel plezier.
  2. Mirjam:
    25 maart 2025
    Super leuk die Roadrunner! En wat een prachtige natuur. Geniet van al dat moois, wij genieten vanaf hier met jullie mee😘
  3. Anita fokke:
    25 maart 2025
    Wat heerlijk om te lezen, voordat ik aan de slag moet.
    Je beleven mooie herinneringen.

Een grote camper is heerlijk maar oh jee soms zal je wel even moeten passen en meten.
    Met een chauffeur als Berend komt het vast goed.

Ik geniet van jullie reisverslag
    Liefs Anita en natuurlijk Martin
  4. Yvonne van Leeuwen:
    25 maart 2025
    O wat warm. Mooie omgeving zeg prachtig.Leuk om te lezen wat jullie allemaal zien en beleven .Kijk uit naar het volgende.xxx
  5. Frieda:
    25 maart 2025
    Prachtige foto’s , weer een ander mooi gedeelte van Amerika . En lekker warm .
    Rij jij ook in de RV Brigitte ?
    Alles werkt ook prima ?
    Goed genieten van al dat moois 😘
  6. Marianne:
    Wat een mooie fauna.
  7. Paul:
    25 maart 2025
    Mooie etappe. Jullie zien deze reis veel verschillende kanten van de VS.
  8. Hans van Belle:
    25 maart 2025
    Lekker warm, mooie wandelingen wat wil je nog meer? Leuke foto's hoor!
    En leuk om jullie ervaringen te lezen!
  9. Wout:
    25 maart 2025
    Nou, dat klinkt goed zeg; dat is echt vakantie-gevoel. Hebben ze ook wel eens een zwembad op die RV campings ? Veel plezier nog
  10. Gerrit Huizinga:
    25 maart 2025
    Wat een mooie verhalen. Zo te zien houden jullie jullie conditie goed op peil. Veel wandelen zo te zien.
  11. Paula:
    25 maart 2025
    Weer mooie foto's en een mooi verslag.
  12. Jolanda Huttinga:
    25 maart 2025
    Wat een prachtige natuur en die Road Runner 😍. Heb je nog een wedstrijdje gedaan?😂
  13. John van der Helm:
    26 maart 2025
    Geweldig weer 👍 leuk hoor. Zo’n gevarieerd land. Na elke bocht weer iets anders hè? Veel plezier verder. Benieuwd naar jullie stories.