Op weg naar Chigago

10 maart 2025 - Rosemont, Illinois, Verenigde Staten

zaterdag  8 maart 2025.
We gaan op reis. Mirjam en Hessel komen ons halen om naar Schiphol te brengen. Ze gaan gezellig mee en we drinken samen nog een heerlijk bakkie koffie. Nog even zwaaien en dan door de douane waar alles gelukkig goed verloopt. De eerste stop is Philadelphia. Hier hebben we een overstap naar Chigago. Dit wordt een donkere avondvlucht. Vanuit het toestel een prachtig uitzicht op Philadelphia en later Chigago. Een vermoeiende maar prima verlopen reis naar Amerika. De eerste tijdsgrens zijn we ook al gepasseerd in Chicago is het een uur vroeger dan in Philadelphia.

De vermoeidheid begint toe te slaan. Een hotel transfer  brengt ons naar het hotel. Super geregeld. De hele reis ging prima. We doken gelijk ons bed in, wetende dat we weer vroeg wakker zouden worden ivm het tijdsverschil.

zondag 9 maart 2025
De jetlag viel gelukkig mee, we hebben lekker geslapen tot een uur of 6. Gelukkig kunnen we in het hotel ontbijten, wat is Amerika ook niet heel gewoon is.
Vandaag gaan we naar down town Chicago. Weer met de hotel transfer naar het vliegveld en vandaar met de metro verder. Het is een bijzondere ervaring met veel zwervers in de metro, die hangend, languit liggend en sommige met een deken over hun hoofd al snurkend de rit ook meegaan. Aangekomen in de stad stappen we over op een andere metro die helemaal bovenlangs gaat en die bekend staat om de wilde auto achtervolgingen , in films, onder deze metro. Dan tijd voor een bakkie met wat lekkers en dan wandelend op pad om ons te verwonderen over deze stad. Wat een skyline en toch ook nog prachtige oude gebouwen. We genieten van lake Michigan wandelen hierlangs naar de Navypier met een behoorlijk hoog reuzenrad die ik maar aan mij voorbij laat gaan. We lopen langs een binnenwater weer richting het centrum en gaan heerlijk op een terras lunchen. We boffen want het is prachtig zonnig weer met zo’n graad of 15. Dan weer in de benen en lopen de river walk, een gezellige wandeling met veel wandelaars, hardlopers en natuurlijk vakantiegangers. We gaan nog een stukje met de metro bovenlangs en doen wat boodschapjes. We zijn nu toch wel behoorlijk moe en gaan terug naar het hotel. Straks lekker een hapje eten en hopelijk een goede nachtrust. Dan morgen nog een dag naar Down town Chicago waar we in ieder geval een hoog gebouw gaan bezoeken.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Wout:
    Goeie start
  2. Anita:
    10 maart 2025
    Super leuk om te lezen. Geniet ervan maar dat hoef ik er niet bij te zetten.....denk ik.
  3. John van der Helm:
    Nice 👍 veel plezier
  4. Jolanda Huttinga:
    10 maart 2025
    Het ziet er ook echt uit als wat je in films of series ziet. Lijkt mij heel bijzonder als je daar loopt.
  5. Ed Arbouw:
    10 maart 2025
    Veel plezier en goede reis verder
  6. Mirjam:
    Heel gaaf!
  7. Hessel:
    10 maart 2025
    Prachtig! En fijn dat jullie een rustige vlucht hebben gehad!
  8. Hans van Belle:
    10 maart 2025
    Ziet er goed uit (leuke foto's)
    Straks de camper denk ik? Veel plezier!🏜🚐🚐🏞
  9. Peter Kläring:
    10 maart 2025
    Leuke indrukken van de stad. Veel plezier
  10. Paula:
    Veel indrukken weer. 😘😘
  11. Gerrit Huizinga:
    10 maart 2025
    Mooi om te zien, heel veel plezier.
  12. Nel:
    11 maart 2025