Hot Springs NP

18 maart 2025 - Texarkana, Arkansas, Verenigde Staten

Maandag 17 maart:

Gister aangekomen in Hot Springs NP, dit is het kleinste nationale park van Amerika. Wij staan op ongeveer 8 mile van het plaatsje op een prachtige camping aan het water. Het is hier nog heerlijk rustig. Gelukkig is het weer opgeknapt en schijnt het zonnetje. We doen het lekker rustig aan na zo’n lange rit. Alle complimenten voor Berend die het hele stuk van ongeveer 610 km heeft gereden. Met onderweg veel wind en heeeeeel veel vrachtverkeer. Hier geen zondagrust voor vrachtauto’s.

Na een heerlijk ontbijtje en een heerlijke warme douche, gaan we naar Hot Springs NP, het is een gezellig dorpje met leuke winkeltjes en een Bathhouse Row met 9 historische badhuizen waarvan er enkele nog in gebruik zijn. Het Fordyce Bathhouse kan je op eigen gelegenheid bezoeken en krijg je een idee hoe het er rond 1900 aan toeging. Het was in eerste instantie een soort sanatorium waar mensen met allerlei kwaaltjes naar toe konden komen. Als je hier doorheen loopt en die apparaten ziet, lijkt het eerder martel werktuigen dan massage apparaten. Wat een verschil met tegenwoordig.

Dan wordt het tijd voor een kopje koffie, we belanden bij Granny’s kitchen. We kunnen hier wel koffie krijgen maar moeten wel buiten zitten omdat binnen alleen ontbijt geserveerd wordt. Dus 2 enorme bekers mee naar buiten genomen met een cinnamonroll.
Dan wordt het tijd voor een hike van ongeveer 7 km. Deze leidt onder andere naar de mountain tower waar je prachtig uitzicht hebt over het dal. Het is een pittige klim, maar daar waren we wel aantoe na al dan niet bewuste rustige dagen.

Op de camping is het behoorlijk druk geworden met allemaal joekels van campers. Die van ons valt bijna in het niet.
Lekker de bbq aan en heerlijk buiten kunnen eten.

Morgen gaan we naar Buffalo als tussenstop naar San Antonio.

1. Nel:
    18 maart 2025
    Gelukkig hebben jullie geen tornado meegemaakt dat was best spannend op het nieuws.
    Fijne reis verder.
    Veel liefs
  2. Paul:
    18 maart 2025
    Geweldig die badhuizen. Met zoveel douchekoppen spoel je zelfs het hardnekkigste vuil weg :-)
  3. Jolanda Huttinga:
    18 maart 2025
    Wat een mooie plaats. Vooral de badhuizen zien er prachtig uit.
  4. Hessel:
    18 maart 2025
    Geweldige reis! Vanaf hier wacht het grote onbekende!
    Enne rustig aan hè, met al die bakkies koffie!!
  5. Mirjam:
    19 maart 2025
    Heerlijke verhaal weer! Ik wil ook wel zo’n douche thuis ;-)
  6. Hans van Belle:
    Dat is een betere douche dan op Laakkwartier Berend 🤣
    Veel plezier nog samen!🌞🌞🚐🌞🌞
  7. Hut Berend:
    19 maart 2025
    Dat is een ding wat zeker is.
  8. John van der Helm:
    20 maart 2025